Guvernul pregătește un act normativ pentru acordarea de venituri în completare persoanelor ce urmează a fi disponibilizate din CEH

  • acum 4 ani

Ministerul Energiei a postat pe pagina sa de Internet, spre consultare publică, un document prin care se propune adoptarea unei Hotărâri de Guvern pentru aprobarea sumelor din bugetul asigurărilor pentru șomaj pentru anul 2016 necesare pentru plata venitului lunar de completare pentru persoanele disponibilizate de la Societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A.

Potrivit notei de fundamentare semnate de ministrul Energiei, Victor Grigorescu, se va statuat faptul că: “Prin derogare de la prevederile art. 10 din Ordonanţa Guvernului nr. 29/2013 privind reglementarea unor măsuri bugetare, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 168/2014, venitul lunar de completare prevăzut de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 36/2013 privind aplicarea în perioada 2013-2018 a unor măsuri de protecţie socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare, aprobată cu completări prin Legea nr. 259/2013, se acordă şi persoanelor disponibilizate de la Societatea Comercială Complexul Energetic Hunedoara – S.A. şi Societatea Comercială Complexul Energetic Oltenia – S.A.”.

În document e arată faptul că, la data elaborării Planului de disponibilizare, SC CEH S.A. avea un număr de 6.260 salariaţi. Prin Planul de disponibilizare se propune disponibilizarea a 840 de salariaţi, într-o singură etapă, începând cu 01.10.2016

Programul de restructurare şi reorganizare are ca scop principal:

  • menţinerea în funcţiune a capacităţilor de producţie eficiente şi închiderea sau conservarea activelor nerentabile;
  • redimensionarea numărului de personal în funcţie de necesarul optim care să asigure funcţionarea în siguranţă a capacităţilor care vor fi menţinute în funcţiune.

Prin măsura de disponibilizare de personal se urmărește reducerea activității S. CEH S.A., la echilibrarea bugetului de venituri şi cheltuieli şi la îmbunătăţirea indicatorilor economico-financiari ai societăţii.

Influența/costul disponibilizării salariaților, corespunzătoare venitului de completare asupra bugetului asigurărilor pentru șomaj este de 25.908 mii lei, din care: 2016 – 3.306 mii lei, 2017 – 9918 mii lei, 2017 – 3.306 mii lei și 2018 – 9918 mii lei.

În acest sens, Guvernul va lua în discuție oportunitatea acordării sumei de 3.306 mii lei din bugetul asigurărilor pentru şomaj pentru anul 2016, sumă care se va aloca pentru plata venitului lunar de completare, pentru un numă de 840 de persoane disponibilizate din cadrul Complexului Energetic Hunedoara, în acest an.

Sursa:: Avantuliber

Comentarii

  • CE SE ALEGE DE VALEA JIULUI ?MAI E NEVOIE DE TINERI CARE SA-SI ANTEMEIEZE FAMILIE ? S-AU PLEACA TOTI UNDE VAD CU OCHII ? ? ?…

    Samuila Lacatus Samuila 26 iulie 2016 17:48 Răspunde
  • Vai, cata grija are guvernul de noi……….jegosii………

    Alexandru Spina 27 iulie 2016 11:18 Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares