Minerii strâng semnături pentru greva generală

 • acum 4 ani

Începând de astăzi, la toate unitățile miniere se fac liste cu minerii care vor să participe la greva generală. La Complexul Energetic Hunedoara este o situație fără precedent și ortacii „stau” pe un butoi de pulbere. Nimeni nu își mai asumă nicio decizie și oamenii care coboară sub pământ se tem pentru viețile lor.

Mineritul e greu. Cine nu știe ce e mineritul nu are ce vorbi. Minerii, la ora actuală, nu au nici contract colectiv de muncă, dar nici cu ce lucra. Suntem la pragul de disperare, minerii mai au un pas, doi și nu se vor mai prezenta la locurile de muncă, pentru că nu mai au pentru ce. Abatajele sunt sub orice critică și sunt greutăți din ce în ce mai mari”, a spus Vasile Păduraru, lider sindical de la Mina Lonea. Nimeni de la minele viabile nu știe cât va mai dura această situație și oamenii s-ar gândi să părăsească mina, însă, nu înțeleg de ce nu pot beneficia și ei de plăți compensatorii ca și cei de la minele neviabile. Aceasta este încă o discriminare ce îi împarte pe ortaci în două tabere. „Angajatorul ne spune că trebuie să pună în practică urgent acest program de restructurare, dar noi nu putem fi de acord cu el, având în vedere că este un program haotic, făcut pe genunchi. Nu știm cum la alții din același minister s-au găsit fonduri pentru protecție socială, dar minerii de la noi sunt dați la o parte. Va trebui să luptăm în continuare”, a mai spus liderul din estul Văii Jiului.

Greva ar putea fi declanșată în câteva zile, iar liderii minerilor spun că vor notifica, imediat după ce stâng semnăturile necesare, Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara cu privire la declanșarea grevei generale. „Singura rezolvare este doar intrarea în greva generală, că altfel nu se mai poate cu actuala conducere a CEH, chiar nici cu cei din Minister. Ei nu calculează, nu gândesc cât de grea este viața minerului și cât de greu este să lucrezi în fundul pământului”, a conchis Păduraru.

Sursa:: servuspress

Comentarii

 • Greva generală ca să ce?

  Robin Molnar 26 iulie 2016 11:30 Răspunde
 • Minerii au fost fraeri ca au ascultat de Iliescu in 90.Acum nu-i mai baga nimeni in seama!

  Sorin Chiru 26 iulie 2016 13:10 Răspunde
  • Atunci , ” faceau mineriade ” pt. iliescu , si in V.J. se incepuse deja ,distrugerea mineritului , inca din APRILIE ‘ 90 ,odata cu inchiderea Preparatiei De Carbune , Uricani , [ dupa numai 3 ani de functionare ]vinduta la fier vechi ,tocmai de ” sindicatele libere ” conduse de mercenarul cosma …. Minerii erau ” ingrijorati ” de ” scaunul ” lui iliescu si al gastii lui , lasind sa fie vindute la fier vechi , unitatile miniere si preparatiile de carbune …. Aaaaa ! Dar SI EI ,toti , primeau bilete GRATUITE ,pt. concediu la mare …. ” iliescu apare -soarele rasare ” ….. MINERITUL -DISPARE . N-am gasit alta rima .

   Elena Dogaru 26 iulie 2016 13:34 Răspunde
  • Cei ce au ascultat de Iliescu ,au iesit la pensie !Actualii sunt nevinovati !

   Elena Todoran 26 iulie 2016 14:32 Răspunde
  • E vorba ca mineritul a fost lăsat de izbeliște,fie de cei ce au condus tara mai devreme sau mai târziu de anii 90!

   Sorin Chiru 26 iulie 2016 14:48 Răspunde
 • Ce e prima grevă ce sa rezolvat pana acum ne închide mineritul

  Ladislau Todor 26 iulie 2016 14:10 Răspunde
 • Fix o pula…baii ce dracu o zguduiti atata ce plm mai invetati sa mai mintit prosti…greva generala? Pentru ce ? Bai pentru ce?ccm ar fi o cauza?azi avem contract sau nu…daca avem de ce nu se respecta…si ce at facut ca sa fie respectat! (nimic) iar daca nu am avut ccm am fost in ilegalitate…responsabili cineeee va zic eu tot noi! Boooon…bai sindicalisti puliii va cacati pe voi ca nus bani…in plm dar ptr amenzi aveti bani bai curvelor….hai faceti greva generala ca primi care va duceti dracu suntei voi tradatorii din sindicate ..
  Hotilor leati dat prostilor tichete cadou de 200 si ceva la curent si gigacslorie si voua si sefilor de departamente vat triplat salariile da de ce nu spui bai nica , paduraru campean ciubotariu ce salarii au sefii? La miner ce pula mea le ati dat bai…muie…minerul e prost o sa munceasca si pentru 1500 pe luna….faceti greva generala si va spargem capul

  Carmin Turmen 26 iulie 2016 22:47 Răspunde
 • JIGODIILOR

  Carmin Turmen 26 iulie 2016 22:48 Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares