Lemnarii atentează la ultima bogăție a Văii

  • acum 4 ani

Al treilea judeţ ca suprafaţă forestieră din România a scăpat oarecum de defrişările necontrolate. Afacerile ilegale cu lemn au putut fi ţinute în frâu de către autorităţi, cel puțin pentru o perioadă. Aşa se face că astăzi se taie la ras şi culmea cei care exploatează au actele în regulă.

Monitorizările şi raziile jandarmilor montani arătau în trecut că în judeţul Hunedoara, suprafeţele de pădure unde erau înregistrate cele mai multe probleme privind exploatarea perimetrelor forestiere, sunt localizate în zona Văii Jiului. Hoţii de lemn erau ţinuţi în frâu, controlaţi la toate documentele şi aproape că nu scăpau neprinşi. Legea s-a schimbat, astfel că astăzi se taie pădurile în voie. Cele mai multe nereguli au fost descoperite în zonele Polatişte, Jieţ, Cimpa şi Taia, iar aceste puncte au fost trecute pe o hartă de risc.

Sursa:: Avantuliber

Comentarii

  • culmea este ca tot ce se transporta se face prin fata politiei si a primariei.insa atit politia cit si primaria sint indiferente la tot ce se intimpla cu alte cuvinte conduse de niste incompetenti rupti de realitate

    nicu 29 iulie 2016 20:39 Răspunde
  • Sa schimbat ceva?

    Stanica Predoiu 29 iulie 2016 21:09 Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares
Stiri din Valea Jiului