Angajații CEH, la un pas de greva generală

  • acum 3 ani

Negocierea noului contract colectiv de muncă de la Complexul Energetic Hunedoara a fost suspendată. Sindicaliștii nu au primit un aviz favorabil din partea administratorului special privind contractul colectiv de muncă. În urma negocierilor sindicatele au solicitat acordarea de prime de pensionare și salarii compensatorii pentru cei care părăsesc sistemul. Cum administratorul judiciar nu a fost de acord cu aceste solicitări, sindicaliștii au suspendat negocierile și amenință cu greva generală.

Negocierea CCM a fost suspendată. Astăzi a fost ultima zi de negociere și nu am mai convenit prelungirea acestei perioade din motive extrem de obiective. Am cerut conducerii administrative a Complexului Energetic Hunedoara să ne prezinte pe lângă acordul de principiu al casei de insolvență și acordul administratorului special și garanția că cele negociate până în prezent își vor găsi resursa financiară pentru a fi aplicate și respectate. Din păcate, din adresa pe care am primit-o din partea casei de insolvență scrie negru pe alb căă nu se vor putea respecta drepturile negociate de către noi, astfel suntem puși în situația în care să punem în pagina unui CCM, drepturi despre care de la bun început știm că nu vor putea fi respectate. Am asistat la o amăgire pe care am primit-o din partea conducerii CEH, cerem demisia acesteia pentru modul prost în care a fost gestionat acest moment. Vom reveni la masa negocierilor în momentul în care se vor găsi resurse financiare. Ne aflăm într/o fază a concedierilor colective, vorbim de un număr de 840 de salariați care ar urma să își piardă locul de muncă. Am negociat în CCM salarii compensatorii mult mai jos decât considerăm noi că ar trebui să fie primite de către aceștia. Nici măcar acestea nu au garanția respectării, iar pentru cei care vor rămâne în sistem nu avem garanția continuării activității”, a declarat Petre Nica, președintele Sindicatului Muntele.

Astfel, Sindicatul Muntele va urma pașii pentru declanșarea conflictului de muncă de la nivelul Complexului Energetic Hunedoara.

Începem tot ceea ce legea ne obligă pentru declanșarea confictului colectiv de muncă, am mai avut o astfel de inițiativă în urmă cu două săptămâni, depășisem acest moment printr-o negociere, iar în momentul de față nu avem un CCM încheiat, nu mai suntem în termenul de negociere, este un motiv suficient care poate sta la baza acestui conflict colectiv de muncă. Vom notifica angajatorul, vom sesiza în termenul legal ITM și ne vom îndrepta către salariații pe care îi reprezentăm pentru a le aduce la cunoștință modul mârșav în care este condusă această companie și bătaia de joc la care suntem supuși din partea guvernanților. Vom strânge semnături și în condițiile în care salariații vor fi jumătate plus unu dintre cei care își vor exprima acordul cu privire la greva generală, vom urma toate etapele, grevă de avertisment și apoi grevă generală”, a mai subliniat Nica.

Monika BACIU

Sursa:: Press-media

Comentarii

  • Ba Nica cum sa ceri demisia lu Chiuzan cand tu esti bot in bot cu el toata ziulica? Iarasi joaca teatru Nica si adunatura lui. Sau poate incet, incet iti pregatesti terenul pentru a fi numit director general cum spun unii pe facebook? Deci incet incet se adeveresc multe din povestile auzite pe la colturi. Mai rau este ca inca mai sunt naivi care gireaza gasca lu Nica si ai lui. Si uite asa incepand de luni, Nica, Chiuzan, Popeasca si toata conducerea ceh este in concediu pana in septembrie, contractul colectiv de munca nu s-a semnat, minerii si energeticienii vor fi trimisi acasa fara plati compensatorii incepand cu 5 septembrie cand vor primi preavizele si totul e verde si frumos. Asa ca DRAGI MINERI SI ENERGETICIENI, Nica si ai lui v-au facut ca la gara. E bine nu? Ei pleaca in concediu si voi o sa ramaneti cu buzele umflate. Vai si amar de voi! Azi maine o sa bagati mina ca migurile pentru un blid de ciorba de la Nica. Sunteti demni de mila.

    Gina 12 august 2016 18:00 Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares
Stiri din Valea Jiului