Primarul Tiberiu Iacob-Ridzi, urmărit penal pentru abuz în serviciu și deturnare de fonduri

  • acum 4 ani

 Edilul din Petroşani, Tiberiu Iacob-Ridzi e urmărit penal pentru abuz în serviciu şi deturnare de fonduri, în urma unor plângeri adresate Direcției Naționale Anticorupție de fostul consilier local, Viorica Macavei.

Dosarul de la DNA a fost transmis către Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, procurorii anticorupție declinându-și competența prin ordonanța emisă pe 19 august. În sesizarea transmisă procurorilor anticorupție, Viorica Macavei, fost consilier, arăta că primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob-Ridzi, și Adrian Gărdean ”au pus bazele unei înțelegeri ilicite în scopul atragerii de fonduri publice pentru domeniul schiabil din masivul Parâng și folosirea acestora în scop personal”.

Acesta își susține afirmațiile și pe comunicatul prin care DNA făcea referire la alocarea fondurilor către stațiunile montane din Valea Jiului la momentul în care a fost pus sub acuzare, în dosarul Gala Bute, fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, dar lu raportul corpului de control al primului ministru din 2014, prin care erau indicate anumite nereguli la proiectul turistic din Parâng. „Începând cu licitația pentru studiul de fezabilitate pentru o sumă exagerată de 5,3 milioane de lei, licitație cu cântec pentru care Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a cerut anularea, s-a continuat cu licitația de 70 milioane de euro pentru contractul de lucrări la care trei firme au concurat individual, apoi sub pretextul unui aviz de mediu s-a anulat licitația și a fost reluată cu cele trei firme asociate pentru a nu fi nevoite să mai concureze între ele și implicit pentru a nu scădea prețul lucrărilor, astfel observăm foarte clar că lucrurile nu au fost corecte”, se mai arată în sesizarea către DNA.”, a spus denunţătorul în faţa procurorilor conform gazetadedimineata.ro.

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob-Ridzi, a declarat că nu știe că are un dosar pentru abuz în serviciu și deturnare de fonduri. ”Nu mi s-a comunicat că sunt urmărit penal. Nu am fost chemat nici la Parchet, nici la DNA, nu am știut nici de plângerile făcute. Urma campania electorală din 2016, cred că pe fondul acesta vin reclamațiile”, a precizat primarul Tiberiu Iacob-Ridzi conform sursei citate.

În ceea ce privește acuzațiile de abuz în serviciu și detrurnare de fonduri, DNA a decis formarea unui nou dosar. ”Disjungerea cauzei și declinarea competenței de efectuare a urmăririi penale în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara cu rpivire la infracțiunile de abuz în serviciu și deturnare de fonduri”, se arată în ordonanța procurorilor anticorupție.”, spun procurorii.

Comentarii

  • VREM APĂ CALDĂ LA ROBINETE ȘI LA IARNĂ CĂLDURĂ PE REȚEAUA DE TERMOFICARE . !!!!! ASTA SĂ VĂ PREOCUPE. CE, CINE ȘI CÂT A FURAT , NU NE INTERESEAZĂ. ESTE TREABA AUTORITĂȚILOR. NOI DORIM DOAR SĂ NE PUTEM SPĂLA ȘI SĂ NU CRĂPĂM DE FRIG LA IARNĂ. CRED CĂ PENTRU MILENIUL TREI, ÎN CARE TRĂIM, PRETENȚIILE NOASTRE NU SUNT EXAGERATE.

    OTTO MIHUT 1 septembrie 2016 22:30 Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares