Disponibilizații de la minele neviabile primesc banii de luni

  • acum 3 ani

Nu mai puțin de 155 de angajați de la minele neviabile primesc banii de disponibilizare, conform protocolului încheiat de Societatea de Închideri de Mine cu Comisia Europeană. Sunt primii care pleacă, pentru că, în luna decembrie, alți 95 vor intra în posesia banilor, pentru că părăsesc sistemul minier. „Începând cu data de 1 a acestei luni, 155 de persoane, care au făcut parte din etapa I de disponibilizare a programului aprobat de minister și AGA. Aceste plăți compensatorii se vor face în perioada 25 – 30 septembrie. Vor fi în cuantum de 37.200 de lei brut, respectiv 31.248 lei net. Vor intra pe cardurile foștilor noștri angajați într-o singură tranșă”, a declarat Aurel Anghel, director SNÎMV.

Aceste plăți compensatorii au fost cuprinse în bugetul de venituri și cheltuieli al societății și respectă prevederile deciziei 787 a UE. Asta, spre deosebire de cei de la Complexul Energetic Hunedoara, care primesc mult mai puțin. Minerii de la minele viabile, care s-au disponibilizat, urmează să primească maxim șase salarii, în funcție de câți ani mai au până la pensie. Salariile, însă, nu sunt mai mari de 3.500 de lei, iar în acest program sunt nu mai puțin de 840 de angajați.

Conducerea Societății de Închideri susține că în 2017 și în 2018 vor fi concediați mai mulți oameni, pentru că atunci se cam termină și cu lucrările și în subteran și la suprafață.

Sursa:: servuspress

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares
Stiri din Valea Jiului