CEH. Oamenii lucrează rudimentar

 • acum 4 ani

Faptul că angajaţii din minerit lucrează în condiţii rudimentare nu este o surpriză pentru nimeni. Lipsa investiţiilor în sectorul minier şi-a lăsat amprenta, însă nici nu pot fi realizate lucrări de modernizare.

“Oamenii lucrează rudimentar cu instrumente vechi şi foarte vechi, dar în acelaşi timp nici situaţia financiară a societăţii nu ne-ar permite să investim. Trebuie să plătim salariile, să plătim furnizorii pentru că dacă ei nu ne furnizează nu avem cu ce să muncim. Nu avem gaz, plasă, lemne şi atunci în fiecare zi e o provocare, cei de la societate se gândesc pe cine mai acoperă ca şi furnizor, pe cine sacrifică. Banii sunt limitaţi, iar din ce avem trebuie să rezolvăm cam de trei ori sacul de bani, acoperi într-o parte şi sacrifici în altă parte. Noi vrem să creem un echilibru şi cu muncitorii care lucrează în condiţii foarte neprielnice, neumane, dar şi ne acoperim celelalte obligaţii”, a declarat Bogdan Stănescu, administratorul special al CEH.

Şi administratorul judiciar este sceptic cu privire la condiţiile de lucru ale angajaţilor CEH.

“Desi am fost asigurati de catre conducerea societatii si de catre compartimentul de specialitate ca nu se face rabat la asigurarea conditiilor de siguranta a muncii in unitatile miniere,este foarte posibil ca lipsa resurselor financiare necesare sa afecteze aprovizionarea cu materiale si echipamente de protectie specifice”, arată raportul.

Ministerul Energiei discută la Bruxelles închiderea a două unităţi miniere pentru salvarea altor două care prezintă viabilitate.

Sursa:: Avantuliber

Comentarii

 • Oaaaa ce noutate. Asa lucram de ani buni nu de ieri

  Kelemen Oszkar 27 septembrie 2016 12:10 Răspunde
  • Las’ ca , dupa ….” alegeri ” , nu o sa mai lucrati …. deloc . Pina aici a fost , ” multumim ” nemernicilor , care au distrus mineritul , iliescu – cosma …..

   Elena Dogaru 27 septembrie 2016 14:37 Răspunde
  • Pai c-am asa va fi cat de curand

   Kelemen Oszkar 27 septembrie 2016 15:06 Răspunde
  • Se vede ca nu-i bai! nimeni nu riposteaza!

   Lucien Lucas 28 septembrie 2016 10:05 Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares