Petre Nica lasă minerii și se apucă de politică

 • acum 4 ani

Petre Nica, liderul sindicatului Muntele din cadrul Complexului Energetic Hunedoara și-a anunțat vineri dimineață demisia. Nica a spus că are motive de tot felul pe care urmează să le prezinte mai întâi ortacilor din sindicat, oameni pe care i-a reprezentat până la finele săptămânii trecute, dar pe care, se pare, îi lasă la greu.

Motivele mele sunt determinate de cauze personale, sindicale, administrative, guvernamentale și sunt toate la un loc. Vreau să las ca activitatea sindicală să își ia un curs normal, ca să nu fie determinat de motivele care m-au determinat pe mine. Voi vorbi despre ele într-un timp scurt, după ce voi vedea că activitatea Sindicatului Muntele va intra pe un făgaș normal”, a declarat Petre Nica, fost președinte la Sindicatul Muntele. Colegii de sindicat au aflat din presă și s-au arătat surprinși de decizia liderului lor, care îi lasă acum, la greu. „Este decizia lui și este surprinzător, dar părerea mea este că minerii au piedut un lider cu experiență. Vom vedea ce decizie vom lua luni, într-o ședință a comitetului sindicatului Muntele. Pe toți ne-a surpins de dimineață cu mesajul pe care l-am primit. Nu știm absolut nimic”, a spus Vasile Păduraru, lider Sindicatul Muntele de la Mina Lonea, în timp ce președintele executiv Darius Câmpean nici nu a știut ce să comenteze.

Nica: „Nu exclud intrarea mea în politică”

Decizia liderului sindical vine după ce Constantin Jujan a preluat șefia unui partid politic, iar bănuielile că și Nica ar face la fel, sunt întărite chiar de sindicalist. „Nu exclud nici acest aspect din viața mea, însă, în acest moment, nu am nicio atracție către un partid politic și vreo intenție de a descăleca într-unul dintre partidele politice ale României. Nu am să plec către lumea politică, atâta timp cât sunt în mișcarea sindicală la nivel federativ. Nu exclud, însă, intrarea mea în politică, într-un timp viitor”, a spus Nica.

Petre Nica a fost în ultimii ani de zi lider al Sindicatului reprezentativ Muntele din cadrul CEH și a reușit să organizeze câteva mitinguri de protest sub egida „Hunedoara suntem noi”, fără să aibă rezultate excepționale. De altfel, și felul în care s-a semnat noul Contract Colectiv de Muncă al minerilor este unul care nu le dă prea multe șanse, iar Nica a fost scos responsabil și pentru asta. Ultima dată, a fost zărit în compania lui Traian Băsescu la Țebea și se pare că va face echipă cu Constantin Jujan, care a devenit recent președinte al unei formațiuni politice din care face și fostul președinte al României. Nica, însă, nu este primul lider al minerilor care se apucă de politică, startul fiind dat de Miron Cozma, urmat de Vasile Savu, Zoltan Lacataș, ori Laslo Domokoș.

Sursa:: servuspress

Comentarii

 • Acum se vor ascunde lideri sindicali si fosti directori de la ceh în spatele partidelor doar asa vor scapa de puscărie partidul te apara.

  Costel Stir 26 septembrie 2016 10:59 Răspunde
 • Va face si politica tot atat de bine ca si munca sindicala?

  Maria Pintilie 26 septembrie 2016 18:55 Răspunde
 • UN OM CARE A CONTRIBUIT LA INCHIDEREA MINELOR ,SINDICATELE,

  Adrian Ursu 26 septembrie 2016 20:39 Răspunde
 • Asta nu este bun si daca pui sare pe iel.

  Dorindorin Iordache 27 septembrie 2016 14:20 Răspunde
 • In partidul , lui cosma ? Doar , el , cosma , a inceput distrugerea mineritului inca din APRILIE ’90 odata cu inchiderea Preparatiei De Carbune ,Uricani , vinduta la fier vechi de ” sindicatele libere ” …. cu o l una inainte de a se instala in functie , criminalul , iliescu …. sustinut de ortaci cu mineriadele lor , pe cind se visa cosma premier in locul lui roman ….Acum asta …nica , a terminat mineritul , deci merita sa faca politica [ era sa zic , prostitutie ] .

  Elena Dogaru 27 septembrie 2016 14:34 Răspunde
 • Nemernicul.

  Ambăruși Cristi 27 septembrie 2016 16:27 Răspunde
 • niste suturi in cur i-ar trebui la nemernicul asta ,ca si la jujan!

  Lucien Lucas 28 septembrie 2016 10:07 Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares