Complexul Energetic Hunedoara susţine că riscă să intre în colaps: „Din cauza lipsei de lichidităţi nu vom mai putea să extragem cărbune şi nici să producem energie şi agent termic”

  • acum 2 ani

Conducerea Complexului Energetic Hunedoara a atras din nou atenţia, luni, cu privire la situaţia financiară şi economică gravă în care se află societatea din cauză că sindicatul ”Noroc Bun” s-a opus intrării în insolvenţă a societăţii, iar instanţa a stabilit ca termen de judecată data de 27 decembrie 2016. Conducerea Complexului Energetic Hunedoara, care ar vrea ca producătorul de energie să intre în insolvenţă, precizează, însă, că fixarea unui termen atât de târziu echivalează cu ”colapsul companiei”.

Fiecare zi în afara insolvenței reprezintă o cumpănă pentru societatea energetică. Aceasta și-ar putea opri miercuri activitatea, neavând resursele necesare pentru achiziționarea materiilor prime.

“Având în vedere faptul că situaţia financiară şi economică a societăţii se agravează cu fiecare zi în care lipsa de lichidităţi face imposibilă achiziţionarea materiilor prime şi materialelor de strictă necesitate şi fără de care societatea nu va mai putea continua să extragă cărbune, să producă energie electrică şi să furnizeze agentul termic necesar încălzirii populaţiei în Valea Jiului şi Municipiul Deva, termenul de 27.12.2016 echivalează cu COLAPSUL SOCIETĂŢII”, arată un comunicat al Complexului Energetic Hunedoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares
Stiri din Valea Jiului