Încă două unități miniere vor fi închise

  • acum 3 ani

Încă două unități miniere vor fi închise până la finalul acestui an. A început numărătoarea inversă pentru minele Paroșeni și Uricani care vor fi închise până la finalul acestui an, conform programului aprobat de Comisia Europeană în baza deciziei 787 din 2010.

“Pentru fiecare din unităţile de producţie Petrila, Paroşeni și Uricani s-au întocmit Planurile de încetare a activităţii (PIA), planuri în care sunt stabilite termenele precise de finalizare a activităţii de exploatare, respectiv încetarea permanentă a producţiei şi a vânzărilor de cărbune, după cum urmează: – Unitatea de producţie Exploatarea Minieră Petrila:anul 2015 – Unitatea de producţie Exploatarea Uricani anul 2017 – Unitatea de producţie Exploatarea Paroşeni: anul 2017”, arată planul Societății Naționale de Închideri Mine Valea Jiului.

Unitatea minieră de la Petrila a fost închisă în urmă cu doi ani. În luna octombrie a anului 2015 s-a scos ultimul bulgăre de cărbune, iar aceeași soartă o vor avea și celelalte două unități miniere.

Sursa:: Avantuliber

Comentarii

  • Munții noștri aur poarta Noi cerșim din poarta n poarta

    Alie 13 ianuarie 2017 14:42 Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares
Stiri din Valea Jiului