Ministerul Energiei vrea să dea ajutoare de stat de 283,4 milioane lei pentru închiderea minelor de cărbune necompetitive din cadrul Complexului Energetic Hunedoara şi de la Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului

  • acum 2 ani

Ajutoarele de stat pentru Societatea NAțională de Închideri Mine Valea Jiului și Complexul Energetic Hunedoara au fost lansate în dezbatere publică. Cele două proiecte sunt pe site-ul Ministerului Energiei.

“Se aprobă acordarea ajutorului de stat pentru facilitarea închiderii minelor de cărbune necompetitive din cadrul Societăţii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului – S.A. pentru anul 2017, potrivit Deciziei 2010/787/UE a Consiliului din 10 decembrie 2010 privind ajutorul de stat pentru facilitarea închiderii minelor de cărbune necompetitive. Ajutorul de stat în sumă totală de 84.554 mii lei pentru anul 2017, suportat integral de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Energiei”, arată documentul care prevede acordarea de ajutor pentru SNIMVJ.

Pentru CEH, valoarea ajutorului a fost diminuată.

“Ajutorul de stat în sumă totală de 198.830 mii lei pentru anul 2017, suportat integral de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Energiei, se acordă potrivit Deciziei Comisiei Europene nr. C (2016) 7719/final, astfel: pentru produsul huilă energetică livrat de unităţile intrate în proces de închidere definitivă, ajutorul de stat în sumă de 132.226 mii lei se va acorda sub forma unui grant direct, pentru o cantitate maximă livrată de 290.800 tone și o putere calorifică minimă de 3.200 kcal/kg, ajutorul de stat per Gcal fiind de 130,27 lei. b) pentru unităţile intrate în proces de închidere definitivă se acordă ajutor de stat pentru suportarea de cheltuieli excepţionale în sumă de 66.604 mii lei, cheltuieli care nu sunt legate de producţia curentă”, arată proiectul privind aprobarea acordării ajutorului de stat pentru facilitarea închiderii minelor de cărbune necompetitive din cadrul Societății Complexul Energetic Hunedoara – S.A. pentru anul 2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares
Stiri din Valea Jiului