Cristian Resmeriță a pierdut mandatul de senator

  • acum 3 ani

Instanța supremă i-a respins recursul lui Cristian Resmeriță. Acesta a pierdut procesul cu ANI. Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție este definitivă. Astfel, Cristian Resmeriță a pierdut orice drept de a mai ocupa o funcție publică timp de 3 ani de zile.

“Respinge recursul declarat de Resmeriță ca nefondat. Definitivă”, arată soluția Înaltei Curți de Casație și Justiție.

În anul 2015, Agenția Națională de Integritate susținea că senatorul PSD, pe atunci deputat, „a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, întrucât, în calitate de deputat, a încheiat contractul civil nr. 529/2009, prin care fratele său, Lucian Marius RESMERIȚĂ, a fost angajat în funcția de consilier în cadrul Biroului parlamentar nr. 275 din localitatea Vulcan, Județul Hunedoara. Beneficiul patrimonial obţinut în perioada ianuarie 2009 – aprilie 2012 de către Lucian Marius RESMERIȚĂ, fratele lui CORNEL CRISTIAN RESMERIȚĂ, a fost de 56.876 Lei (aprox. 12.640 Euro)”, se arată într-un comunicat de presă emis de ANI, în 2015.

Astfel, Cristian Resmeriță a încălcat prevederile art. 70 din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „prin conflict de interese se înţelege situaţia în care persoana ce exercită o demnitate publică sau o funcţie publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influenţa îndeplinirea cu obiectivitate a atribuţiilor care îi revin potrivit Constituţiei şi altor acte normative”, precum și ale art. 71, principiile care stau la baza prevenirii conflictului de interese în exercitarea demnităţilor publice şi funcţiilor publice sunt: imparţialitatea, integritatea, transparenţa deciziei şi supremaţia interesului public”.

Raportul ANI a fost însă contestat în instanță, iar judecătorii au decis, și pe fond, dar și la recurs, să dea dreptate Agenției Naționale de Integritate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares