Încă o gogoașă marca PSD – CEH nu se va închide

  • acum 2 ani

Noul program de guvernare al PSD-ALDE include și Complexul Energetic Hunedoara. Într-un singur rând se face referire la structura energetică hunedoreană, însă aceasta este în comparație cu Hidroelectrica.

Se impune ca element central reindustrializarea României, în cadrul căreia statul să acționeze ca un manager performant — producător și furnizor de servicii — și ca un investitor prudent în economie, respectând regulile și principiile economiei de piață și gestionând responsabil și inteligent resursele naturale, umane și financiare. Companiile aflate în situații financiare precare (insolvență, datorii etc.), precum CN Hunedoara, Oltchim — SA sau CE Oltenia, nu se vor închide. Ele vor intra într-un proces de reorganizare pe modelul Hidroelectrica, având drept scop readucerea acestora în parametrii de profitabilitate, inclusiv prin cooptarea unor investitori privați, acolo unde este posibil”, arată noul program de guvernare a coaliției PSD-ALDE.

Primul program de guvernare, cel pe care românii l-au votat, prevedea investiții la CEH.

Cãrbunele rãmâne o componentã importantã a mixului de materii prime energetice a României. Pe termen mediu, productia de huilã trebuie mentinutã pentru a asigura functionarea unui nou grup energetic la termocentrala Mintia si un grup la termocentrala Paroseni, pentru producerea de energie electricã si energie termicã în sistemele centralizate de termoficare de la Deva si din Valea Jiului (Petrosani, Lupeni, Vulcan etc.). La termocentrala Mintia, în urmãtorii 10 ani, se poate implementa un proiect cu un grup energetic (200 MW sau 500 MW), cu eficientã ridicatã (randament 43—45%, parametri ultracritici sau ultrasupracritici), (în locul celor 2 grupuri existente), respectiv un grup energetic de 150—200 MW, cu pat fluidizat sau parametrii supracritici, la Paroseni, dotate cu instalatii de mediu corespunzãtoare”, arata primul plan de guvernare al PSD.

 

Sursa:: Press-media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares
Stiri din Valea Jiului