Petre Nica a dat în judecată CEH

  • acum 2 ani

Petre Nica, fostul director general adjunct al CEH, a dat în judecată societatea. Dosarul înregistrat pe rolul Tribunalului Hunedoara are ca obiect “anulare act”. Adică Petre Nica cere anularea deciziei prin care s-a deschis schimbarea acestuia din funcția de director general adjunct. Instanța a fixat un prim termen de judecată pentru data de 17 august, adică săptămâna viitoare. Consiliul de Administrație al CEH, acelașI care a decis șI neprelungirea mandatului lui Mihael Melczer în funcția de director general, a decis desființarea posturilor de director general adjunct. Președintele CA al CEH, Stamin Purcaru declara că s-a decis desființarea posturilor de director general adjunct pentru “scurtarea fluxului informațional”.

Consiliul de Administratie a luat decizia de a desfiinta cele douã posturi de director general adjunct. Sã explic de ce am convenit sã subtiem aceste posturi. Pânã acum un an era Directia Minierã si Directia Energeticã si era câte un director de directie. Între timp am vãzut cã au apãrut sefi de departamente, în loc de director de directie si director general adjunct, ceea ce înseamnã un etaj decizional între ei. Atunci am convenit cã dacã tot cãutãm bani cu acul si pentru a realiza un flux informational mai scurt, adicã informatia de jos, pânã la decident sã fie mai scurtã, si un flux decizional mai scurt de la decident cãtre executant am cãzut de acord cã este mai simplu sã ai director de directie cu statut de conducere de director de directie decât sã ai un sef de departament între directorul de minã si directorul general adjunct, care probabil are si alte sarcini decât directia în sine. Si la termocentralã unde am umblat la ele si am lãsat un director si un loctiitor. La fel de bine trebuie sã stim cã la urmãtorul Consiliu de Administratie trebuie sã vinã cu ele puse în formula asta”, spunea Stamin Purcaru, presedintele Consiliului de Administratie al Complexului Energetic Hunedoara, la momentul desființării posturilor.

Petre Nica, fostul director general adjunct al CEH susține că este o nedreptate faptul că a fost înlăturat din structura de conducere. Mai mult decât atât, acesta acuză politicul de implicarea în actul managerial.

“Înlăturarea mea de la conducerea CEH a fost cerută de către politicul care a preluat guvernarea după 11 Decembrie 2016! Prima data, pentru ca dorința acaparării puterii era maxima, s-a încercat înlăturarea prin forța grevei celor de la Lupeni in Ianuarie, si doar cei de la Lupeni au oprit lucrul, apoi s-a boicotat concursul meu pe post prin tot felul de șicane, adrese ale Sindicatului Muntele pentru amânarea acestuia chiar daca se depășeau cele 90 de zile conform Codului Muncii, telefoane de la minister prin care cereau lămuriri cu privire la concurs, chiar daca nu intra in atributul acestora. Au eșuat cele doua încercări, toate instrumentate de oameni aflați in funcții cu susținere PSD sau înregimentați PSD. Utima soluție a fost desființarea postului meu si al domnului Giurgiu si înființarea unora aproape identice pentru doi membrii PSD, Niculescu si Chiuzan, de-altfel buni profesional! Ceea ce nu este corect este faptul ca nici noi nu am dovedit incompetente din moment ce am traversat cea mai grea iarna, ieșiți din insolventa si executați silit de ultimii lei, cu creditori care cereau plata la livrare, fără stocuri suficiente de cărbune, cu o greva construită si nu numai! Astăzi avem tot doi directori unul pe energie unul pe minerit doar ca le spune altfel, mai avem in plus unul tehnic înființat de CA. Chiar daca am cerut verbal si in scris sa fiu consultat in ceea ce privește organigrama pe partea minieră, am fost refuzat. Ministrul Energiei are cunoștința de tot ceea ce s-a întâmplat, din păcate asistam si astăzi la o batjocorea a minerilor si energeticienilor care au salvat asta iarna sistemul energetic. Si daca tot conduc, ii întreb deopotrivă pe cei din minister, administrație, sindicat si politica, DE CE SE ÎNCHID TOTUȘI MINELE, când se poate renunța la ajutorul de stat. Acum mulți ani Lakatas Zoltan cerea Statului Roman 1leu la fiecare factura de energie pentru minerit. Am preluat si noi cererea mai apoi dar ni s-a spus ca nu se poate, FALS! Astăzi romanii plătesc zeci de lei in plus la factura, deci SE POATE salva energia pe baza de cărbune pentru încă o perioada. E mult mai simplu sa dai bani si sa închizi decât sa investești si sa construiești, dar cine din ziua se azi? Politicul? Administrația? Sindicatul? Ministerul? Da, consider ca am fost înlăturat de la conducere nemeritat si de aceea am cerut justiției sa faca dreptate”, ne-a declarat Petre Nica, fostul director general adjunct al CEH.

Petre Nica a ajuns director general adjunct la finalul anului trecut, tot printr-o decizie a Consiliului de Administrație. Diferența este că acel consiliu de administrație era condus la acel moment de Bogdan Stănescu, iar CEH era în insolvență.

Monika BACIU

Sursa:: Press-media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Stiri din Valea Jiului