1086 de angajați disponibilizați la CEH anul acesta

  • acum 3 ani

Peste 1000 de persoane vor fi concediate anul acesta, la Complexul Energetic Hunedoara. Informația a fost făcută publică într-un document oficial al Ministerului Energiei. Angajații Complexului Energetic Hunedoara care își vor pierde locul de muncă în urma disponibilizării vor beneficia de venit de completare. Ministerul Energiei a lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre privind aprobarea unei sume din bugetul asigurărilor pentru şomaj pe anul 2017 pentru plata venitului lunar de completare de care beneficiază persoanele disponibilizate de la Societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A.

Se aprobă suma de 172 mii lei din bugetul asigurărilor pentru şomaj pe anul 2017 pentru plata drepturilor prevăzute de art. 7 lit. b) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 36/2013 privind aplicarea în perioada 2013-2018 a unor măsuri de protecţie socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare, aprobată cu completări prin Legea nr.259/2013, cu modificările și completările ulterioare, în beneficiul persoanelor disponibilizate de la Societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A. în condițiile planului de disponibilizare, aprobat potrivit legii”, arată documentul publicat pe site-ul Ministerului Energiei.

La data elaborării Planului de disponibilizare la 1 iunie 2017, SC. CEH S.A. avea un număr de 5183 salariaţi. Prin Planul de disponibilizare se propune disponibilizarea a 1086 de salariaţi în anul 2017 în două etape, începând cu 18.12.2017 și cea de a doua 30.12.2017. Programul de restructurare şi reorganizare are ca scop principal menţinerea în funcţiune a capacităţilor de producţie eficiente şi închiderea sau conservarea activelor nerentabile; redimensionarea numărului de personal în funcţie de necesarul optim care să asigure funcţionarea în siguranţă a capacităţilor care vor fi menţinute în funcţiune

“Prin măsura de disponibilizare de personal se urmărește reducerea activității S. CEH S.A., la echilibrarea bugetului de venituri şi cheltuieli şi la îmbunătăţirea indicatorilor economico-financiari ai societăţii. Influența/costul disponibilizării salariaților, corespunzătoare venitului de completare asupra bugetului asigurărilor pentru șomaj este de 28.286 mii lei, din care: 2017 – 172 mii lei. Prin prezentul proiect de act normativ se propune aprobarea sumei de 172 mii lei din bugetul asigurărilor pentru şomaj pentru anul 2017 ce se va aloca pentru plata venitului lunar de completare, pentru un număr de 1.086 de persoane disponibilizate din cadrul S. CEH S.A. Venitul lunar de completare se asigură foștilor salariați ai societății, din bugetul asigurărilor pentru șomaj prin agențiile teritoriale de ocuparea forței de muncă.”, mai arată documentul postat pe site-ul Ministerului Energiei.

Disponibilizările de la CEH se vor realiza în două etape. În prima etapă de concedieri care va avea loc la data de 18 decembrie vor pleca 496 de persoane, iar în cea de-a doua etapă, din 31 decembrie vor pleca alte 590 de persoane.

Monika BACIU

Sursa:: Press-media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares