Pensionabilii de la CEH pleacă fără disponibilizări

  • acum 3 ani

Pensionabilii de la Complexul Energetic Hunedoara pleacă fără disponibilizări, cel puțin la nivel declarativ. În anii anteriori s-a constatat că mulți dintre cei care îndeplineau condițiile de pensie așteptau să plece cu sumele compensatorii. Anul acesta nu mai este valabil acest lucru.

“Nu vor beneficia de disponibilizări persoane cărora li s-au emis dosare de pensie sau care au dosarul depus la Casa de Pensii, pentru că data ieșirii la pensie este data acceptării dosarului. Când îi va veni decizia, chiar dacă mai lucrează o lună sau trei, data ieșirii la pensie va fi, dacă și-a depus dosarul la 1 octombrie, 1 octombrie. Nu pot să disponibilizez o pensie care este la pensie. Mai sunt câteva persoane care au decizii de pensie, dar marea majoritate au plecat. Mai avem undeva la 15-20 de persoane care și-au depus dosarele și care încă mai sunt în activitate”, a declarat Viorel Stancu, directorul general al CEH.

Aproape 500 de angajați ai Complexului Energetic Hunedoara urmează a-și pierde locurile de muncă în următoarea perioadă. Potrivit secretarului de stat în Ministerul Energiei, Doru Vișan, săptămâna aceasta vor fi emise preavizele în vederea concedierilor colective.

“De disponibilizări, informația este următoarea: în urma depunerii proiectului de hotărâre de Guvern, în avizare la Ministerul Justiției și Ministerul Finanțelor, în conformitate cu planul de disponibilizare întocmit, dorința Ministerului de Finanțe este ca procesul de disponibilizare să producă efecte pentru anul 2018 privind veniturile de completare, ultima zi de lucru a celor care vor fi disponibilizați să fie în jurul datei de 20 noiembrie, ca atare în jurul datei de 20 octombrie să emitem preavizele”, a spus Doru Vișan, secretar de stat în Ministerul Energiei.

Persoanele care vor pleca prin disponibilizare vor beneficia de aceleași sume compensatorii precum colegii lor de la Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului.

“Suma de plecare va fi identică cu cea de la Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului. 31.250 aproximativ, sumă netă, iar veniturile de completare sunt trecute în OUG 36, în funcție de vechimea în muncă”, a mai spus Viorel Stancu.

Conducerea CEH spune că se fac sondaje pentru disponibilizări. 496 de persoane de la Complexul Energetic Hunedoara vor fi disponibilizate, în prima tranșă.

Monika BACIU

Sursa:: Press-media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares