Explozie la Mina Uricani – Trei mineri răniți, iar altul este căutat de către salvatori

  • acum 2 ani

O explozie puternică a avut loc, luni dimineață, în subteranul Minei Uricani, iar patru mineri au fost surprinși de deflagrație. Trei dintre ei au fost recuperați și au fost transportați la spital, iar cel de-al patrulea miner este căutat de către salvatori.

Potrivit primarului localității Uricani, Dănuț Buhăescu, explozia a avut loc în primul schimb, după ora 6.00, într-o galerie de legătură unde se aflau patru mineri, scrie News.ro. Trei dintre ei au fost scoși din subteran și transportați la spitalul din Uricani, iar al patrulea nu a fost găsit, fiind căutat la această oră.
Cei trei mineri nu au leziuni grave, a mai spus primarul. La fața locului au fost trimise mai multe ambulanțe, dar și elicopterul SMURD de la Craiova.

Conform primelor date ale Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara, unul dintre cei trei răniți este în stare gravă, iar ceilalți doi prezintă leziuni mai ușoare

Mina Uricani este în proces de închidere, aprobat încă din 2009, iar până la finalul anului este prevăzut să își încheie activitatea de exploatare. Din cei 2.200 de mineri care lucrau acolo, acum au mai rămas aproximativ 300.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares
Stiri din Valea Jiului