Arteca Jilava solicită INSOLVENȚA CEH!

  • acum 1 an

Se cere INSOLVENȚA CEH! O societate din județul Ilfov cere insolvența Complexului Energetic Hunedoara. Arteca Jilava solicită instanței de la Tribunalul Hunedoara declararea insolvenței societății energetice. Dosarul a fost înregistrat săptămâna trecută, însă deocamdată nu a fost fixat un termen de judecată.

Două insolvențe

Prima intrare în insolvență a Complexului Energetic Hunedoara a avut loc în luna ianuarie a anului 2016. La scurt timp, tot printr-o decizie a instanței CEH a ieșit din insolvență. Tăvălugul în care se află societatea energetică are o ramificație în data de 24 aprilie, atunci când la Înalta Curte de Casație și Justiție se va judeca dosarul care vizează insolvența Complexului Energetic Hunedoara. Înalta Curte de Casație și Justiție a comunicat la termenul din luna ianuarie ”raportul asupra admisibilităţii în principiu a recursului, cu menţiunea că acestea pot depune puncte de vedere la raport în termen de 10 zile de la comunicare”.

Dosarul principal se află pe rolul Curții de Apel Alba Iulia. Instanța a suspendat judecata până la finalizarea termenului de la Inalta Curte.

La începutul lunii februarie 2017, judecătorul sindic de la Tribunalul Hunedoara a respins cererea de intrare în insolvență formulată de conducerea Complexului Energetic Hunedoara. Prin aceeași sentință, cererile prin care creditorii societății energetice hunedorene au cerut declararea stării de insolvență au fost disjunse într-un alt dosar.

Complexul Energetic Hunedoara se află într-o situație critică. Ministerul Energiei aratã cã activul net contabil este de minus 2.071.327.883 lei. Riscul ca societatea să intre în faliment este iminent.

“Riscul de insolventã/faliment – este cel mai mare risc cu care se confruntã societatea. Orice mãsuri de restructurare/ reorganizare s-ar implementa la nivelul societãtii, odatã cu o eventualã intrare în insolventã, sã fie stopate”, mai aratã ministerul.

Monika BACIU

 

Sursa:: Press-media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares
Stiri din Valea Jiului