CEH nu are bani pentru plata facturilor

  • acum 2 ani

CEH nu are bani pentru plata facturilor. Complexul Energetic Hunedoara nu are bani. La concluzia aceasta s-a ajuns după ce Ministerul Energiei a primit nota justificativă la de la Complexul Energetic Hunedoara, în ceea ce privește plățile efectuate. Din documentul transmis de oficialii societății energetice reiese faptul că nu au existat și nu există sumele necesare pentru plata facturilor.

“Nu au bani. Asta e situația. Toate plățile sunt necesare sunt într-o scadență a valorii, a vechimii, sunt plățI efectuate către câțiva furnizori șI pentru utilitățile de bază, inclusive la Transgaz, dar nu au plătit întreaga sumă. Ceilalți (furnizori-n.r.) acceptă câte puțin”, a declarat Doru Vișan, secretar de stat în Ministerul Energiei.

După incidentul cu Transgaz, Ministerul Energiei a solicitat conducerii CEH o notă justificativă privind plățile efectuate. Nu este o surpriză pentru nimeni faptul că societatea nu dispune de fondurile necesare pentru plata facturilor. Furnizorii de servicii și materiale apelează la instanțe în speranța de a-și recupera banii de la societatea energetică. Ba mai mult, date financiare ale ministerului de resort arată că activul contabil net al Complexul Energetic Hunedoara este de minus două miliarde.

Monika BACIU

 

Sursa:: Press-media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares