Guvernul pregăteşte sufocarea minelor cu toate datoriile CEH!

  • acum 2 ani

Minele din Valea Jiului ar urma să fie sufocate de toate datoriile Complexului Energetic Hunedoara, conform unui proiect de divizare a companiei energetice, aflat la această oră pe masa de lucru a Guvernului.

Informaţia a fost făcută publică de Cristian Roşu, vicepreşedinte al Sindicatului “Muntele”, reprezentativ la nivelul Complexului Energetic Hunedoara.

“În acest moment, la Bucureşti, pe masa de lucrua Guvenrului se pare că există un proiect legat de mineritul din Valea Jiului, un proiect prin care se doreşte divizarea CEH, separarea părţii energetice de partea de cărbune. Poate acest lucru ar fi bun, însă toate datoriile pe care în acest moment le are Complexul Energetic Hunedoara, conform acestui proiect vor fi transferate pe minele din Valea Jiului, iar noua societate care rămâne pe energie va fi o societate cu zero datorii. Minele din păcate vor duce în cârcă toate datoriile acumulate astăzi de CEH, nu numai de minele din Valea Jiului.

Aceasta este o povară pentru tot ce înseamnă Valea Jiului, pentru unităţile miniere, pentru cele două mine aşa – zis viabile, Vulcan şi Livezeni, care îşi vor continua activitatea şi după anul 2018. Va fi foarte greu pentru ele să supravieţuiască în condiţiile în care toate aceste datorii vor fi puse în cârca lor”, a declarat Cristian Roşu.

Acesta a precizat că, din informaţiile pe care le are, la acest moment se lucrează la acest proiect de divizare.

Complexul Energetic Hunedoara este cu un pas în insolvenţă, iar datoriile la bugetele de stat îl plasează în topul naţional al datornicilor, cu 735 de milioane de lei. În plus, sunt restanţe foarte mari la plata furnizorilor care au deschis procese în instanţă pentru recuperarea banilor de la compania energetică hunedoreană.

Carmen COSMAN – PREDA

Sursa InformatiaVJ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares