​Protest la termocentrala Mintia, în Hunedoara / Oamenii au blocat pentru câteva minute DN 7

  • acum 2 ani

Aproximativ o sută de angajaţi ai termocentralei Mintia au declanşat luni dimineaţa un protest spontan, în curtea întreprinderii, nemulţumiţi de informaţiile potrivit cărora producătorul de energie ar urma să funcţioneze, în viitor, doar cu un grup energetic, care va fi folosi numai gaz metan

 

Protest pe DN7

Aproximativ 100 de angajați de la Termocentrala Mintia din județul Hunedoara protestează, luni dimineața, pe DN7. Protestatarii sunt nemulțumiți că Ministerul Energiei nu-și respectă promisiunile față de angajații societății hunedorene.

„Avem informaţii că la termocentrala Mintia va mai funcţiona un singur grup – grupul energetic numărul 3, cu conversie pe gaz metan. Acesta va funcţiona până în anul 2024, după care nu se ştie ce se va întâmpla cu el. Celelalte cinci grupuri energetice vor fi lichidate, adică vor fi trimise la fier vechi”, a declarat preşedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iştoc.

70 din cei 740 de angajaţi de la Termocentrala Mintia, care au ieşit din schimbul trei, protestează luni în curtea unităţii, deoarece sunt nemulţumiţi de faptul că le-au fost reţinute contribuţiile sociale la nivelul Complexului Energetic Hunedoara şi acestea nu ar fi fost virate către instituţiile statului.

Activitatea nu este încă afectată, însă oamenii avertizează că vor bloca drumul care duce către termocentrală.

”Este vorba despre neplata contribuţiilor pe primele şase luni ale anului şi intenţia Ministerului Energiei de a lăsa doar un singur grup la Mintia şi acela pe gaz, grupul trei, fără celelalte cinci grupuri. Deja AGA a aprobat separarea activităţii şi se încearcă extragerea doar a unui grup din termocentrală, într-o nouă societate, lucru care duce la pierderea puterii instalate în zona de vest a ţării, de la 1260 de megawaţi, la 200. Protestează cei din schimbul de noapte, din liber, dar au anunţat că li se vor alătura şi cei prezenţi la serviciu. Solicitarea este să vină vicepremierul Viorel Ştefan, pentru că în martie tot dumnealui a venit la noi şi promisiunile că se vor plăti contribuţiile sociale pentru ianuarie, februarie sunt făcute de domnia sa. De reţinut le-au reţinut, dar nu le-au virat pe toate. Oamenii vor să blocheze şoseaua”, a spus preşedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara.

”Ministerul Energiei, prin Doru Vișan, confirmă lipsa unor soluții de redresare a CEH. Deci nici plata restantă a contribuțiilor sociale a angajaților. Ministerul promovează în continuare tăierea la fier vechi a cinci grupuri la Mintia și rămânerea grupului 3 pe gaze naturale. Noutatea constă în demersurile ministerului de a introduce în program de închidere și minele Livezeni și Vulcan”, declara – în urmă cu câteva zile – președintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iștoc.

Termocentrala Mintia este sucursală a Complexului Energetic Hunedoara.

 

Sursa Gddhd.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares