CEH are bani doar pentru 70 de disponibilizați

  • acum 2 ani

 

Complexul Energetic Hunedoara trebuie să dea afară anul acesta aproape 1000 de persoane. Prima tranșă de disponibilizări ar trebui să aibă loc de Ziua Morților. Doar pentru cei 70 de disponibilizați compania are, la acest moment, banii pentru ordonanță.

Ordonanță doar pentru 70 de persoane

Primele ieșiri din sistem, 70 la număr, vor fi numai de la mina Lonea. Coincidență sau nu, este vorba despre unitatea la care a fost mutat și fostul director general Viorel Stancu

Faptul că societatea hunedoreană are bani numai pentru primii disponibilizați e scris negru pe alb în proiectul prin care vor fi aprobate veniturile în completare pentru disponibilizați.

”Planul de disponibilizare prevede a fi disponibilizate prin concediere colectivă în trimestrul IV anul 2018, un număr de 920 persoane în două etape. Astfel, la data de 01.11.2018 un număr de 70 persoane, iar la data de 31.12. 2018 un număr de 850 persoane. Planul de disponibilizare a fost supus aprobării conducerii executive şi neexecutive a societăţii precum şi acţionariatului societăţii. Sumele necesare acordării drepturilor persoanelor disponibilizate de către societate prevăzute în Bugetul de venituri şi cheltuieli al societăţii aprobat prin Hotărârea Guvernului nr.520/12.07.2018 sunt asigurate doar pentru un numar de 70 de persoane. Pentru diferenta de 850 de persoane sumele trebuie alocate prin rectificare bugetară”, se arată în proiectul de hotărâre.

Cea de-a doua tranșă de disponibilizări, atât de la Lonea cât și de la Lupeni, ar trebui începută până la 31 decembrie.

Pentru veniturile în completare necesare disponibilizaților ce nu îndeplinesc condițiile de pensie, Guvernul va aproba suma de 258 mii lei.

Sursa Gddhd.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares