Complexul Energetic Hunedoara va fi divizat!

  • acum 2 ani

Complexul Energetic Hunedoara va fi divizat, iar partea viabilă va ajunge,cel mai probabil printr-o ordonanță de Guvern, la ANAF, în contul datoriilor înregistrare de societatea energetică hunedoreană.

La nivelul Guvernului vor urma o serie de discuții între factorii responsabili astfel încât să se găsească varianta optimă. Una dintre ele era reprezentată de intrarea CEH în insolvență, însă cum instanța a respins cererea, se merge pe varianta dării în plată.

”Nu există soluție (n.r. pentru CEH) fără divizare, fiind pusă de Comisia Europeană. Avem tot felul de întâlniri, de discuții, nu avem clarificată forma de divizare. Așteptam insolvența, asta era varianta, dacă nu se va naște o dare în plată, o discuție cu Ministerul de Finanțe, astfel încât să se depună o notificare, prin ordonanță de Guvern sau ceva, astfel încât ANF-ul să-și ia partea viabilă în contul datoriilor și să o încredințeze altui administrator”, declarat Ioan Stamin Purcaru, președintele Consiliului de Administrație al CEH.

Divizarea Complexului Energetic Hunedoara, respectiv separarea activității energetice de cea minieră, a fost cerută de comisia europeană pentru acordarea ajutorului de salvare pentru CEH, în 2015. De asemenea, CE a agreat și varianta dării în plată cu acordul ANAF, variantă pentru care se reiau acum discuțiile la nivelul factorilor de decizie.

Carmen COSMAN – PREDA

Sursa InformatiaVJ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares