Cărbunele din Indonezia, preferat în detrimentul celui din Valea Jiului

  • acum 2 ani

Cărbunele din Indonezia, preferat în detrimentul celui din Valea Jiului. După cărbunele din Africa, Polonia sau alte state, termocentrala Mintia ar putea arde și cărbune din Indonezia. Declarația îi aparține directorului termocentralei, care susține că huila din Indonezia este mult mai ieftină față de cea din Valea Jiului, iar în plus nu este necesară nici conformarea la cerințele de mediu. Ioan Conț, directorul termocentralei Mintia susține că huila din Indonezia are un grad scăzut de sulf, astfel noxele eliminate în atmosferă sunt mult mai mici.

”Avem o altă variantă, pentru achiziţionarea unui cărbune din Indonezia, cu un conţinut extrem de scăzut de sulf. Cu acest cărbune nu vom mai avea nevoie de o instalaţie de desulfurare, ca să fim în concordanţă cu normele actuale de mediu. Preţul ar fi de 60-70 de lei, faţă de cel din Valea Jiului, care costă şi până la 140 de lei pe tonă”, a declarat directorul Ioan Conţ.

Termocentrala Mintia avea un stoc de 5000 de tone de cărbune. Cantitatea din depozite ajunge doar pentru două-trei zile. În cursul acestui an, CEH a recurs și la importuri pentru a suplimenta cantitatea de cărbune. Unitățile miniere din Valea Jiului produc la minimul istoric. În plus, potrivit conducerii CEH se simte și fsptul că unitățile miniere din cadrul Societății Naționale de Închidere a Minelor Valea Jiului și-au încetat activitatea. CEH pierde astfel sute de mii de tone de huilă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares