Alte sute de disponibilizați în Valea Jiului

  • acum 2 ani

 

Aproape 300 de oameni vor fi concediați anul acesta de la o societate din Valea Jiului. Este vorba despre angajați ai minelor neviabile ce fac parte din Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului.

Societate aproape de lichidare. Oameni concediați

Înființată în 2012, SÎMVJ va mai funcționa până în a doua jumătate a lui 2021. Compania cuprinde minele Petrila, Paroșeni și Uricani care se închid întrucât au primit ajutor de stat în baza unei decizii a Comisiei Europene. Anul acesta, majoritatea salariaților vor rămâne fără loc de muncă.

”Anul ăsta ar trebui să plece undeva în jur de 300 de oameni. În funcție de cum este programul, lucrările care mai rămân și aici mă refer la lucrările care mai rămân la suprafață”, a declarat directorul tehnic al Societății Naționale de Închideri Mine Valea Jiului, Petru Drăgoescu.

Mina Petrila este deja închisă și ecologizată. Lucrări de închidere a subteranului au loc la minele Paroșeni și Uricani.

”Noi vrem la finele anului să închidem subteranul și atunci blocăm mașinile de extracție și predăm antreprenorului care demolează iar cu molozul rezultat se face Închiderea legăturilor subteranului cu suprafața”, a completat Drăgoescu.

Odată finalizată și închiderea subteranului, la SNÎMVJ vor mai rămâne 90 de oameni. Acesta este numărul de salariați cu care societatea ar trebui să înceapă anul 2020. Lichidarea SNÎMVJ este programată pentru a doua jumătate a lui 2021

Sursa Gddhd.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares